Det grønne DTE

Cirkulær Økonomi i Praksis: Engagement i Genbrug af Plastemballage

I en tid, hvor klimaforandringer og ressourceknaphed er i fokus, er det afgørende at tage handling og sigte mod mere bæredygtige løsninger. Hos Dansk Transport Emballage (DTE) har vi de sidste 30 år været fast besluttet på at spille vores rolle og intensivere vores aktiviteter i den cirkulære økonomi, hvor ressourcer bliver i kredsløb og minimerer belastning af miljøet. En vigtig del af denne indsats er vores dedikation til indsamling, sortering og genbrug af plastpaller, plastkasser og plastkar.

 

Når vi modtager genbrugelige plastpaller, plastkasser og plastkar, enten som returneres fra kunder til os eller som vi køber, starter vores proces med at vurdere hver enkelt enhed omhyggeligt. Alle enheder gennemgås for at vurdere deres tilstand og hvor egnet de er til genbrug i deres nuværende form. De enheder, der opfylder vores kvalitetsstandarder, bliver genanvendt og sat i cirkulation igen for at tjene nye formål hos vores kunder. Denne genanvendelsesproces sparer ikke kun ressourcer, men reducerer også behovet for at producere nye enheder, hvilket minimerer vores samlede miljøpåvirkning.

 

For de enheder, der ikke kan genanvendes som de er, stopper deres livscyklus ikke her. Selv de mest beskadigede enheder får en chance for at blive genbrugt. Dette sker ved at vi sender de pågældende enheder til granulering. Alle enheder vi arbejder med, er som udgangspunkt lavet af virgin PP/HDPE plast eller genbrugsplast. I forbindelse med granuleringen sorteres de forskellige produkter i henholdsvis PP, HDPE og genbrugsplast, da de har forskellige egenskaber og man i den forbindelse bedre kan styre, hvor de indsættes bedst i et nyt produkt.  Alt plast som vi sender til granulering, er lavet i 100% genanvendeligt materiale og vil kunne indsættes i nye produkter CO2 neutralt. Ved at genanvende plasten er vi med til at reducere affald og bidrager til den cirkulære økonomi og minimerer vores eget affaldsaftryk såvel som vores kunders.

 

Vores produktprogram udvides også løbende med nye og eksisterende produkter, som fremadrettet produceres i enten virgin materiale, 100% genanvendt granulat eller et mix af nyt og genanvendt materiale, alt efter, hvad emballagen skal bruges til.

 

Denne dedikation til genbrug og genanvendelse af transportemballage er ikke kun et forretningsmæssigt ansvar, det er også et moralsk ansvar som vi stolt bærer. Ved at deltage aktivt i den cirkulære økonomi reducerer vi vores negative indvirkning på miljøet og skaber samtidig værdi for vores kunder og samfundet.

 

Sammen med vores partnere og kunder fortsætter vi med at søge efter nye muligheder for at forbedre vores bæredygtighedsindsats og bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Hos DTE er vi stolte af vores rolle som fortalere for bæredygtighed og ser frem til at fortsætte vores rejse mod grønnere praksis i vores industri.

Kundespecifikke løsninger og genbrugsprogram

Hos DTE tilbyder vi også skræddersyede løsninger til vores kunder, hvor vi tager plastpaller, plastkasser og/eller plastkar retur. Disse enheder bliver sorteret, vasket og sendt retur til kunden, med henblik på at forlænge deres levetid. Enheder der ikke lever op til kvalitetsstandarten, vil blive sendt til granulering for at blive genbrugt.

Er du en del af et firma, inviterer vi til at deltage i vores bestræbelser på at skabe en mere bæredygtig fremtid ved at deltage i vores genbrugsprogram. Dette kan gøres ved at kontakte os på info@dtemballage.dk eller +45 7459 1680.

 

Sammen kan vi gøre en forskel og skabe positive forandringer i den grønne omstilling.